Informatiebijeenkomst verleggen kabels en leidingen in Vught

Nieuws

28 juni 2023

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de wijk? Krijgen de nieuwe mussenhagen, die ter compensatie geplant zijn, wel voldoende water? Deze en andere vragen kwamen op 6 juni aan bod tijdens de tweede informatiebijeenkomst over het verleggen van kabels en leidingen in Vught-Noord.

Bijpraten in gemoedelijke sfeer 

Aanleiding is het verleggen van de kabels en leidingen nabij de N65. Halverwege september dit jaar starten we hiermee. Het werk strekt zich uit van het noordelijke deel (Rembrandtlaan) tot aan het zuidelijke deel (Rembrandterf). ProRail en de gemeente Vught hebben hiervoor samen een bijeenkomst georganiseerd. 

In een prettige, gemoedelijke sfeer lieten buurtbewoners zich bijpraten over het werk en de planning. Ook deelden zij hun zorgen en bedenkingen over de hinder die hierbij komt kijken. De kabels en leidingen liggen tenslotte op verschillende locaties. De stoep en de weg moet hiervoor meerdere keren open en dicht.

Rekening houden met bewoners 

Om de wijk bereikbaar te houden, combineren we zoveel mogelijk werkzaamheden. De meeste locaties blijven dan toegankelijk, maar dat lukt niet altijd. Soms moeten we wegen en parkeerplaatsen tijdelijk afsluiten. Dit geven wij met borden aan.  

Ook komt er bouwverkeer langs, wat de doorstroming kan beperken. Het gaat dan om auto’s, busjes en graafmachines. We vragen de aannemers zoveel mogelijk rekening te houden met de bewoners. Bijvoorbeeld door te parkeren binnen de parkeervakken of langs de Rembrandtlaan.

Extra water voor mussenhagen 

Na het verleggen van de kabels en leidingen, zal de gemeente Vught op diverse locaties de riolering aanpassen. Beide voorbereidende werkzaamheden zijn nodig om het spoor straks gedeeltelijk verdiept aan te kunnen leggen. In aanloop naar de werkzaamheden zijn er ook een aantal bomen gekapt. Dit was nodig om ruimte te maken voor de bouwweg die we straks aanleggen. 

Bij alle werkzaamheden en maatregelen willen we vanzelfsprekend hinder zoveel mogelijk voorkomen of beperken. Ook besteden we aandacht en zorg aan nieuwe voorzieningen. Zo voorzien we de nieuwe mussenhagen van voldoende water. 

Lees het nieuwsbericht over groencompensatie Lees het nieuwsbericht over groencompensatie

Eerste informatiebijeenkomst 

In januari hielden ProRail en de gemeente Vught ook al een informatiebijeenkomst over het verleggen van kabels en leidingen. Aanleiding was de start van het werk in Vught-Noord, in de buurt van de overweg van de Loonsebaan en Molenvenseweg. 

Het was een drukbezochte avond, waarbij buurtbewoners veel vragen stelden over zowel het spoorproject PHS als de verleggingswerkzaamheden. Het werk is halverwege januari gestart, maar lag ook korte tijd stil. Er bleek op sommige locaties te weinig ruimte te zijn om de kabels en leidingen te verplaatsen of aan te passen. Inmiddels is het werk hervat.

Verdiepte ligging spoor

Tussen Meteren en Boxtel gaan meer reizigers- en goederentreinen rijden. Daarom bouwen wij een vierde spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Vught, met een vrije kruising bij Vught.

Lees over dit project Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers