Inloopbijeenkomst spoor en stationsgebied Amersfoort Centraal

Nieuws

20 september 2022

De komende jaren worden het spoor en het stationsgebied van Amersfoort vernieuwd. Om bewoners te informeren over deze ontwikkelingen, organiseert ProRail op dinsdagavond 20 september een inloopbijeenkomst.

Inloopbijeenkomst

De inloopbijeenkomst vindt plaats in De Eenhoorn aan de Barchman Wuytierslaan 2 in Amsersfoort. De avond is op dinsdag 20 september van 18.00 tot circa 21:00 uur.

Je hoeft je niet aan te melden en kunt gewoon binnenlopen. Medewerkers van ProRail zijn aanwezig om je te informeren over een aantal grote projecten die op de korte en lange termijn gepland staan. Gemeente Amersfoort is aanwezig om meer te vertellen over de inrichting van het stationsgebied.

Wat gebeurt er de komende jaren?

Het stationsplein krijgt een metamorfose en fietsparkeren wordt volledig ondergronds. Daarnaast wordt het spoor grootschalig vernieuwd, waardoor er in 2023 en 2024 soms minder treinen rijden. Aan de Barchman Wuytierslaan starten we in oktober dit jaar met de bouw van een voertuigenstalling. Lees meer op prorail.nl/amersfoort.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers