Inschuiven tunnelmoot Kanaalweg voor de deur

Nieuws

7 maart 2019

Van vrijdagavond 22 maart tot en met maandagochtend 25 maart zullen er grote stappen gezet worden naar het realiseren van de spooronderdoorgang bij de Kanaalweg. Het tunneldeel, waar de auto's onderdoor en de treinen overheen moeten gaan rijden, wordt namelijk in dit lange weekend onder het spoor geschoven.

Maanden voorbereiding

Sinds september vorig jaar is aannemer BAM Infra bezig geweest met voorbereidende werkzaamheden voor het inschuiven van het tunneldeel. Zo werd er naast het spoor gegraven om ruimte te maken voor de bouw van het tunneldeel. Dit tunneldeel wordt op zaterdag 23 maart in de middag onder het spoor geschoven.

Wat gaan we doen

Om de tunnelmoot in te kunnen schuiven in het spoor moeten we eerst de nodige voorbereidingen treffen. Eerst moet er plek gemaakt worden. Het spoor wordt verwijderd, zodat er 3200 m3 zand weggegraven kan worden. Dan komen er schuifbanen naast de tunnelmoot te liggen waar de tunnelmoot opgetild wordt. Vijzels duwen de tunnelmoot uiteindelijk naar de juiste plek. Daarna wordt het zand weer aangevuld en het spoor teruggebouwd. De werkzaamheden starten op vrijdagavond 22 maart rond 21:00 uur en gaan door tot en met maandagochtend 25 maart 05:00 uur.

Het inschuiven van de tunnelmoot begint naar verwachting op zaterdagmiddag rond 15:00 uur. Omdat het om een tunnel van maar liefst 1.200 ton(!) gaat, kan het schuiven over een afstand van 30 meter 1,5 tot 2 uur duren.

Kijk mee (livestream)

Het is mogelijk om het tijdens het inschuiven mee te kijken op de bouwlocatie. Op de hoek van de Zuider Parallelweg en de Burgemeester Willemsestraat is op zaterdagmiddag een kijklocatie ingericht waar goed en veilig naar het inschuiven gekeken kan worden.

Deze kijklocatie is vanwege bouwwerkzaamheden en beperkte ruimte niet bereikbaar voor minde valide mensen. Het is daarom ook mogelijk om in het informatiecentrum op de kop van de Spoorstraat onder het genot van een kopje koffie het inschuiven te bekijken via een livestream. Deze livestream kunt u ook thuis bekijken. Bekijk hiervoor de website van traverse dieren.

Geen treinen

In verband met de werkzaamheden rijden er vanaf vrijdagavond 22 maart tot en met zondag 24 maart bussen in plaats van treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€0,90 per minuut).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers