Damen en Hoekstra-van der Deen nieuwe leden raad van commissarissen

Nieuws

16 juni 2023

Vanaf 15 juni heeft ProRail twee nieuwe RvC-leden: Isabelle Damen en Miriam Hoekstra-van der Deen. Zij vullen de vacatures in die zijn ontstaan door het vertrek van Ruud Sondag naar Schiphol en Jeanine Helthuis wegens het verstrijken van de termijn van twaalf jaar. Isabelle is geselecteerd op basis van haar kennis van financiën en bedrijfsvoering en Miriam op basis van haar kennis van logistiek en goederenvervoer.

Veel ervaring

Isabelle heeft 25 jaar ervaring op het gebied van financiën in de industrie, waaronder bij Sensata Technologies en Thales Nederland. Ze is nu CFO bij Teijin Aramid, marktleider op het gebied van de productie en verkoop van Aramide, een hoogwaardige vezel. Isabelle is benoemd op basis van het versterkt aanbevelingsrecht van de OR. Miriam is voorzitter van de raad van bestuur van  woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Ze heeft een achtergrond in wiskunde en is haar loopbaan begonnen bij Schiphol Group, waar ze in haar laatste functie directeur airport operations was.

Isabelle en Miriam zien uit naar hun rol als RvC-lid en de kennismaking met ProRail en de collega’s. Zij vormen nu samen met president-commissaris Hans Alders, Tjahny Bercx, Kees Romme en Lineke Sneller de RvC van ProRail.

Isabelle Damen en Miriam Hoekstra-van der Deen
Isabelle Damen en Miriam Hoekstra-van der Deen

Op volle sterkte

Hans Alders heet de nieuwe RvC-leden van harte welkom. “Het is belangrijk dat onze RvC met de komst van Isabelle en Miriam weer op volle sterkte is als toezichthouder en klankboord. Isabelle en Miriam zullen een introductieprogramma volgen en daarbij ook kennismaken met diverse collega’s.”

John Voppen, CEO van ProRail. “In de gesprekken met onze nieuwe RvC-leden merkte ik passie voor de maatschappelijke rol van ProRail en diens stakeholders. Hun kennis en ervaring is van toegevoegde waarde voor ProRail en ik zie daarom uit naar hun inbreng in onze RvC.”

Vanessa Buitendijk, voorzitter van de OR, vertelt: “Op uitnodiging van de RvC heeft de OR met alle kandidaten gesproken en zijn voorkeur kunnen uitspreken. Wij bedanken de RvC voor de fijne samenwerking tijdens deze procedure en kijken uit naar een goede samenwerking met de nieuwe commissarissen.”

Raad van commissarissen

De raad van commissarissen van ProRail houdt toezicht op het beleid van het bestuur. De zes commissarissen zien toe op de algemene gang van zaken binnen ProRail. En ze adviseren de raad van bestuur waar nodig.

Lees meer Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers