Kijfhoek gebukt onder vrieskou

Nieuws

11 februari 2021

Goederenemplacement Kijfhoek in Zwijndrecht heeft de extreme winternacht van woensdag 10 op donderdag 11 februari slecht doorstaan. Een groot deel van de wissels op het emplacement is met een temperatuur tussen de -10 en -15 graden Celsius vastgevroren.

Sneeuwploegen

Ook op andere goederenemplacementen zijn nog veel probemen. Ook daar zijn we druk bezig met sneeuwploegen. Om het spoorgoederenvervoer van en naar de Rotterdamse haven zo snel mogelijk weer op orde te krijgen, zijn speciale maatregelen genomen op Kijfhoek.

Dat betekent dat we de komende uren een groot deel van het goederenterrein stilleggen, om met tientallen mensen tegelijk wissels los te maken.

Goederentrein op Kijfhoek
Goederentrein op Kijfhoek

Kijfhoek

Met 50 hectare, 43 verdeelsporen, veertien aankomstsporen en twaalf opstelsporen is Kijfhoek het grootste emplacement van Nederland. Gelegen tussen Barendrecht en Zwijndrecht, vormt Kijfhoek de schakel tussen de Nederlandse havens en grote industriële gebieden in Nederland en Europa.

ProRail realiseert zich dat de overlast voor spoorgoederenvervoerders en hun klanten enorm is. Onze organisatie werkt samen met onze aannemers keihard om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers