Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Kijk de bouw live mee met de webcam van de fiets- en voetgangerstunnel Babberichseweg Zevenaar

Nieuws

30 april 2019

Strukton Rail voert, in opdracht van ProRail, provincie Gelderland en Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, verbeterwerkzaamheden uit op het spoortraject Zevenaar-Didam-Wehl. Een onderdeel van de spoorverbetering is de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel ter vervanging van de overweg in de Babberichseweg in Zevenaar.

Webcam werkzaamheden

Het spoordek van de onderdoorgang (waarin de sporen komen te liggen) wordt voorgebouwd op een locatie aan de Babberichseweg. In de zomervakantie rijdt Strukton Rail het spoordek op zijn definitieve plaats in de spoorbaan. Hoe dit in zijn werk gaat en hoe de verdere bouw van de tunnel verloopt is vanaf nu live te volgen via de webcam. Klik hier of gebruik de volgende link om naar de webcam toe te gaan: https://webwatch.nu/projecten/onderdoorgang-babberichseweg/

Eerst het spoordek, dan de tunnel

Op dit moment zijn we nog bezig met het bouwen van het spoordek. Zoals hierboven al staat aangegeven is dit het gedeelte waar de sporen in komen te liggen en waar vervolgens de tunnel onder uitgegraven kan worden. Zodra het spoordek in de zomervakantie onder het spoor geschoven is, kunnen we beginnen met het klaarmaken van de tunnel. De tunnel is naar schatting in 2020 gereed voor gebruik. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers