Kom naar de tribune Babberichseweg 4 in Zevenaar!

Nieuws

26 juli 2019

Vanaf gisteren is aannemer Strukton Rail begonnen aan de ‘18-daagse’ megaklus tussen Zevenaar, Didam en Wehl. Tussen 25 juli en 12 augustus verdubbelt hij het spoor tussen Zevenaar en Didam van 1 naar 2 sporen. Tussen Didam en Wehl vernieuwt de aannemer het gehele spoor over een lengte van circa 5 kilometer. Rails, dwarsliggers en ballastgrind wordt hier met grote werktreinen compleet vervangen. Hoogtepunt van de megaklus is het in de spoorbaan rijden van het spoordek van de nieuwe onderdoorgang in de Babberichseweg in Zevenaar.

Spectaculair

Het spoordek van de onderdoorgang is naast het spoor voorgebouwd en wordt morgen (zaterdag 27 juli) vanaf 06:00 uur in de spoorbaan gereden. Een hele operatie waarbij de aannemer de betonkolos van ruim 1000 ton (1.000.000 kilo) op speciale transportwagens van Mammoet in de spoorbaan rijdt. Dit is een spectaculaire operatie om te zien en daarom is voor iedereen die dit graag mee wil maken een tribune aan de Babberichseweg 4 gebouwd om het schouwspel van dichtbij te kunnen volgen. De tribune is vrij toegankelijk. 

Kom op de fiets! De koffie staat klaar.

Er is weinig parkeerruimte voor auto’s ter plaatse van de Babberichseweg 4 dus wordt dringend geadviseerd om met de fiets naar de tribune te komen! Een barista zal ter plekke een heerlijke kop gratis koffie of thee serveren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers