Kunstvideo onthuld op station Amsterdam Sloterdijk

Nieuws

3 december 2019

Kunst in de openbare ruimte inspireert. Juist op stations die in de ogen van reizigers niet worden gezien als een aantrekkelijke plek om te verblijven. Station Sloterdijk is zo’n plek: het station scoort laag als het gaat om beleving van wachttijden. Om de beleving iets te verbeteren hebben ProRail, NS en Bureau Spoorbouwmeester een video-kunstwerk laten maken.

Doorlopende filmvertoning

Het kunstwerk van Karel van Laere (1988) kon worden gemaakt met financiële steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds. In de korte film van zestien minuten, getiteld Passage, laat een man zich roerloos over de grond voortslepen langs verschillende locaties bij het station. De film is bedoeld om op een inspirerende manier bij te dragen aan de manier waarop reizigers het station ervaren. Als decor voor Passage zien we herkenbare plekken in Amsterdam-West, Nieuw West en de Sloterplas. De film wordt doorlopend vertoond op een groot beeldscherm op perron 5/6 achter de wachtkamer.

Prettig wachten

Het hele jaar door werkt ProRail aan het onderhoud van stations in Nederland. Daarvan maken reizigers dagelijks intensief gebruik. Stations moeten niet alleen goed bereikbaar zijn, maar ook schoon en aantrekkelijk zijn om te verblijven. Onder de noemer 'Prettig Wachten' werkt ProRail daar de komende jaren aan op tientallen kleine en middelgrote stations.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers