Laatste blik op station Alkmaar Noord

Nieuws

2 september 2020

De voorbereidingen voor de sloop van station Alkmaar Noord zijn in volle gang. In het weekend van 5 en 6 september gaat het namelijk gebeuren. Bijna op de dag af veertig jaar na de opening gaat het station tegen de vlakte. De grote kranen die aan beide zijden van het station staan opgesteld, doen het zware werk. Op zondagavond is er weinig over wat herinnert aan het oude station.

Omlooproute voor reizigers

Inmiddels is de fiets- en voetgangerstunnel afgesloten voor de duur van de verbouwing. Het is te gevaarlijk om deze tunnel open te houden tijdens de werkzaamheden. De reizigers moeten ongeveer vijf minuten omlopen via een aangegeven route. Niet iedereen houdt zich hieraan, sommigen nemen een kortere, gevaarlijke route. ProRail en de NS zetten daarom handhavers in om te voorkomen dat mensen zichzelf en anderen in gevaar brengen.

Vervolg van de verbouwing

Na de sloop van het station voert de aannemer werkzaamheden uit om in de volgende treinvrijeperiode (november) onder andere bouwkuipen en damwanden te kunnen plaatsen. In maart volgend jaar volgen dan weekendwerkzaamheden om de staalconstructie, de liften en de luifels neer te zetten. Het streven is dat station Alkmaar Noord voor de zomer 2021 volledig vernieuwd is.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens werkzaamheden in de weekenden rijden er geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl of raadpleeg www.9292.nl voor een reisadvies op maat. Bellen kan natuurlijk ook via 0900 9292 (€0,90 cent per minuut).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers