Laatste buitendienst­stelling Zwolle-Herfte

Nieuws

21 september 2021

In april 2019 begonnen we met de bouw van de dive-under en afgelopen weekend was de laatste buitendienststelling van het project. Dit betekent dat er voor de laatste keer minder treinen reden door werkzaamheden voor de spooruitbreiding Zwolle-Herfte.

In gebruik

Eind juli namen we de dive-under, de vier sporen en het verbrede perron op station Zwolle al in gebruik. Tijdens de laatste buitendienststelling van het project is onder andere de nieuwe bovenleiding netjes afgewerkt. De komende weken zijn er nog werkzaamheden aan de kabels en leidingen en de looppaden langs het spoor. We voeren het afval af, ruimen de werkterreinen op en richten de bermen in. Deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd terwijl de treinen rijden.

Groei treinverkeer

Spoorknooppunt Zwolle is de schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Het is het tweede grootste spoorknooppunt van Nederland. Treinverkeer in deze regio neemt toe. En om die groei op te vangen hebben we het knooppunt veranderd, vergroot en vernieuwd.

  • Groep in de dive-under
    Met betrokkenen van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, VolkerWessels, Arriva, NS, gemeente Zwolle, provincie Overijssel, provincie Fryslân, provincie Groningen, provincie Drenthe en ProRail de afronding van het project vieren
  • Laatste werkzaamheden naast het spoor, afwerken van de paden
    Afrondende werkzaamheden, ook de looppaden worden netjes ingericht
  • Groep lopend in de dive-under
    Laatste mogelijkheid voor betrokkenen om een kijkje in de dive-under te nemen

Gezamenlijke afronding

De laatste buitendienststelling betekent ook de laatste mogelijkheid om met een groep in de dive-under te kunnen kijken. Betrokkenen van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, VolkerWessels, Arriva, NS, gemeente Zwolle, provincie Overijssel, provincie Fryslân, provincie Groningen, provincie Drenthe en ProRail maakten van deze gelegenheid gebruik en vierden zo samen de succesvolle afronding van dit project.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers