Lekker overwinteren bij ProRail

Utrecht telt bijna 4000 vleermuizen, zo blijkt uit een grote vleermuistelling. Een team van Bat030, gewapend met een batdetector, ging op zoek naar dwergvleermuizen en hun verblijfplaatsen. Om zo de kraam- en winterverblijfplaatsen beter te beschermen. Wij bij ProRail weten maar al te goed waar ze graag overwinteren: ons hoofdkantoor de Inktpot.

Walhalla voor vleermuizen

Ons hoofdkantoor in Utrecht is het grootste bakstenen gebouw van Nederland en een echt Walhalla voor vleermuizen. De beestjes leven hier heerlijk tussen de brede spouwmuren, in de kieren de spleten. Van tijd tot tijd dalen ze af naar de werkvloer en dat levert dan spannende en leuke momenten op. Sommige collega's werken rustig door met een vliegende vleermuis boven hun hoofd. Anderen lopen uit angst gillend door de gangen. Een collega vond er ooit een in een wasbak en ander zag een exemplaar even uitrusten op de vensterbank. Wil je meer weten over het spannende leven van de Pipistrellus pipistrellus in de Inkpot lees dan het nieuwsbericht De ProRail Pipistrellus pipistrellus.

Vleermuizenhotel

En we doen meer voor onze nachtvrienden. We willen dat zij zich elders ook prettig voelen daarom bouwden we vorig jaar een vleermuizenhotel bij natuurbrug Weerterbergen. Toegegeven, het lijkt meer op een brievenbus dan een hotel, maar de vleermuizen vinden het een prima stek. Zij kruipen lekker weg in de kieren en spleten van de buizen achter de wand van de natuurbrug. Meer weten? Lees dan het nieuwsbericht Happy Halloween met de ProRail Pipistrellus

 

Gepubliceerd op