Liefde voor iedereen

Nieuws

14 februari 2022

Liefde voor elkaar, liefde voor de natuur, liefde voor diversiteit. Bewandel het pad van de liefde op Valentijnsdag in de groene omgeving van station Ruurlo.

Start op het station

De vijf kilometer lange wandeling start op station Ruurlo, hartje Achterhoek en neemt je mee langs kunst, natuur en diverse prachtige loveseats. Het kunstwerk op station Ruurlo is van kunstenaar Hans van Bentem en kreeg een bijdrage van Dorothé Wennekendonk, regiodirecteur bij ProRail en Franka van Brakel, namens het bestuur van Trainbow ProRail. Het thema van het werk is liefde voor diversiteit.

Liefde voor diversiteit in de loveseat
Liefde voor diversiteit: je voelt het in de loveseat

Liefde voor iedereen

“Met het ontwerp van deze Loveseat vraagt ProRail aan alle wandelaars aandacht voor een sociaal veilige omgeving. Vandaag is een goed moment om even stil te staan bij het feit dat die veiligheid nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is”, zegt Franka. ProRail vindt sociale veiligheid belangrijk en investeert samen met het roze netwerk Trainbow in de sociaal veilige werkomgeving van zijn LHBTI+ collega’s.

Uitzending

Om de loveseats en het pad te bewonderen hoef je niet direct naar Ruurlo af te reizen. Vandaag op Valentijnsdag, 14 februari, 19 uur op NPO2 bewandelen natuurgids Wybren en vrijwilliger Ria het Liefdespad in televisieprogramma Binnenstebuiten. Kijk je mee?

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers