Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Liften op station Rotterdam Lombardijen weer in gebruik

Nieuws

8 juni 2022

De vier liften op station Rotterdam Lombardijen zijn weer in dienst. De liften op het station zijn vernieuwd en kunnen weer 25 jaar mee. De nieuwe liften zijn elektrisch in plaats van hydraulisch. Dit maakt ze zuiniger in energieverbruik en minder storingsgevoelig.

Weer toegankelijk

De liften op station Rotterdam Lombardijen liepen tegen het einde van de levensduur en moesten daarom worden vervangen. De liften waren sinds september 2021 buiten dienst. De werkzaamheden duurden langer dan vooraf gepland. Dit komt door leveringsproblemen van materialen en tekort aan vakpersoneel.

Reizigers die afhankelijk waren van de lift om de perrons te bereiken, konden zolang gebruikmaken van een taxiservice via de NS Reizigerservice. Aan deze onwenselijke situatie is nu een einde gekomen. Het station is weer zelfstandig toegankelijk voor iedereen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers