Meer schuilmogelijkheden op station Groningen

Nieuws

16 mei 2023

Station Groningen krijgt meer tijdelijke wachtruimtes om in te schuilen bij wind en regen. Zo proberen we ook tijdens de verbouwing van het station het wachten zo aangenaam mogelijk te maken.

Restauratie monumentale perronkappen

De monumentale perronkappen op het station zijn de afgelopen jaren in fases verwijderd. Dit om ruimte te maken voor de werkzaamheden op het station. Maar vooral ook om ze te laten restaureren, zodat ze weer ruim 100 jaar mee kunnen.

Één van de wachtruimtes in aanbouw
Één van de wachtruimtes in aanbouw

Tijdelijke wachtruimtes

Door het verdwijnen van deze perronkappen ervaren reizigers het aantal mogelijkheden om te schuilen nu als te weinig. Daarom plaatsen we extra schuilplaatsen. Aan de westzijde van het station komen vier tijdelijke wachtruimtes. Aan de oostzijde komt er één. Van drie bestaande wachtruimtes aan de zijde van de blauwe brug wordt het dak vernieuwd. Deze zijn aan vervanging toe. Gisteren is gestart met de werkzaamheden en morgen staat alles op de juiste plek.

Groningen Spoorzone

Steeds meer mensen reizen van en via station Groningen. Met de bouw van een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel, fietsenstalling, busonderdoorgang en een nieuw busstation maken we het station klaar voor de toekomst. Naast toegangspoort tot de regio wordt het station een van de visitekaartjes van de stad.

Lees over dit project Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers