Meer treinen, NS rijdt winterdienstregeling

Nieuws

12 februari 2021

Dit weekend rijdt NS weer meer treinen dan afgelopen dagen. Met deze winterdienstregeling rijden we op alle trajecten minimaal twee treinen per uur, soms vier keer per uur. Dit zijn zowel Sprinters en Intercity’s. Doordat er minder treinen rijden dan reizigers van ons gewend zijn, kan het soms drukker zijn in de trein.

Verstoringen verhelpen

ProRail en NS werken continu door om het spoor sneeuw- en ijsvrij te maken en eventuele verstoringen te verhelpen. Door deze aangepaste dienstregeling houden we meer ruimte op het spoor om eventuele problemen op te lossen. Inmiddels zijn veel opstelterreinen weer bereikbaar, en kunnen treinen van en naar de onderhoudsbedrijven voor controles en onderhoud. Zo komen er steeds meer treinstellen beschikbaar voor onze reizigers.

Een NS-trein door de sneeuw
Een NS-trein door de sneeuw

Gevoelig

Het strenge winterweer blijft invloed houden op het spoor en de dienstregeling. Treinen en spoor zijn gevoelig voor winterse invloeden. De komende dagen hebben we nog steeds te maken met strenge vorst in de nacht waardoor er problemen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld door rijpvorming aan de bovenleidingen.

Noodzakelijke reizen

Vanwege corona is het advies van de overheid om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor noodzakelijke reizen. Ondanks een aangepaste dienstregeling en de voorzorgsmaatregelen kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Reizigers voor wie treinreizen dit weekend noodzakelijk is, raden we aan om voor de meest actuele reisinformatie vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen. En daarbij rekening te houden met langere reistijden. In de loop van de avond wordt de reisplanner bijgewerkt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers