Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Mooie beoordeling bewust bouwen

Nieuws

18 februari 2021

Sinds juli 2020 is het bouwterrein aan de achterzijde van station Groningen het domein van Strukton Civiel. Het terrein is ingericht met diverse bouwketen en ze werken aan de bouwput voor de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Onlangs kwam de organisatie Bewuste Bouwers langs om te beoordelen hoe bewust er wordt gebouwd in het stationsproject.

Goede buur

Bewuste bouwers is een initiatief van grote bouwbedrijven in Nederland met als doel de bouwsector te professionaliseren op het raakvlak van de bouwplaats en haar omgeving. Bedrijven die zijn aangesloten werken volgens een gedragscode die gebaseerd is op vijf pijlers: omgeving, veiligheid, vakmensen, milieu en verzorgd. Werken volgens deze gedragscode draagt bij aan het zijn van een goede buur. Om te beoordelen hoe aannemers de gedragscode in praktijk brengen bezoekt Bewuste Bouwers met regelmaat de bouwplaats van een project dat zich heeft aangemeld. En zo dus ook onlangs in Groningen.

Hier doen we het voor!

Paula Bongertman omgevingsmanager bij Strukton

Boven norm en bijzonder verzorgd

Met een beoordeling van een 8,6 is Strukton goed bezig. De auditeur benoemde het project boven de norm en bijzonder verzorgd, waarbij veiligheid duidelijk op de eerste plaats staat. “We zijn natuurlijk erg trots op deze beoordeling” vertelt Paula Bongertman, omgevingsmanager bij de aannemer.

“We kregen complimenten over het nette werkterrein, de duidelijke afspraken met de gemeente over bouwverkeer en rijroutes en hoe we hier in de praktijk mee omgaan. Zo hebben we ons bouwverkeer voorzien van groen nummerstickers om herkenning voor omwonenden mogelijk te maken. En we spuiten de banden van de vrachtwagens eerst schoon voordat ze weer aan het normale verkeer deelnemen. De manier waarop we de hinder richting omwonenden beperken is positief beoordeeld en de conclusie dat veiligheid op en rond de bouwplaats duidelijk op de eerste plaats staat maakt ons blij. Hier doen we het voor!”

Contact

Paula: “We vinden het met alle betrokken partijen belangrijk dat de omwonenden in de omgeving van het project tevreden zijn én blijven. We vernemen dan ook graag als er dingen zijn die anders kunnen.” Via onze contactpagina of 0800-776 7245 (gratis) kunnen meldingen, vragen en klachten doorgegeven worden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers