Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Muzikale opening voor station Castricum

Nieuws

20 mei 2021

Met een ruime fietsenstalling, een nieuwe Kiosk en nieuwe liften kan station Castricum er weer even tegen. ProRail, NS, provincie Noord-Holland, en de gemeente Castricum werkten twee en een half jaar samen aan een complete metamorfose die het station toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler heeft gemaakt.

Het carillon speelt weer

Station Castricum kon na vijftig jaar wel een opknapbeurt gebruiken, en het voldoet nu weer aan de hedendaagse wensen van reizigers en bezoekers. Vanochtend werd de heropening gevierd met de vrolijke klanken van het stationscarillon dat ooit door de Castricummers aan NS werd geschonken en tijdelijk was weggehaald voor de bouw van de fietsenstalling. 

Bekijk: Feestelijke opening van het vernieuwde station

Openingsfilm 

De openingshandeling vond plaats bij het carillon. Donderdagochtend stelden Jeroen Olthof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, mede namens gedeputeerde Cees Loggen, Irma Winkenius (regiodirecteur NS), Harro Homan (regiodirecteur ProRail) en Paul Slettenhaar (wethouder gemeente Castricum) het in gebruik. Vanwege de coronamaatregelen was een opening met veel publiek niet mogelijk. Daarom hebben wij een film gemaakt waarin het verhaal van het station door de jaren heen wordt verteld en de verbouwing en openingshandeling te zien zijn.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers