Castricum : Vernieuwing station Castricum

Op station Castricum komen niet alleen treinreizigers. Voor veel mensen dient het station ook als toegang tot het duingebied. ProRail wil dat het station een prettige plek is, zowel voor reizigers als voor badgasten. Het bijna vijftig jaar oude station is toe aan vernieuwing en krijgt daarom een flinke metamorfose. Het nieuwe station is straks toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

Locatie
Castricum
Startdatum
2019
Einddatum
2020

Luifels en een glazen wand

Aan beide kanten van het station komen luifels, gemaakt van stevig wit materiaal dat lijkt op tentdoek. Die bieden straks beschutting aan reizigers en passanten. En zo wordt ook een overdekte ontvangstruimte gecreëerd. Verder plaatsen we een hoge glazen wand aan de kant van het spoor. Die gaat zorgen voor extra beschutting en licht.

Vernieuwde perrontunnel, nieuwe liften en trappen

Ook de perrontunnel krijgt een grote opknapbeurt. Met nieuwe tegels en energiezuinige ledverlichting. Daarnaast plaatsen we drie nieuwe, transparante liften in de tunnel. Daarmee maken we het perron beter toegankelijk. En er komen twee nieuwe trappen: één aan de dorpskant en één aan de duinkant. Beide trappen worden naar boven toe breder gebouwd, zodat ze meer ruimte geven. Er komt nieuw perronmeubilair en NS Stations bouwt een nieuwe perronkiosk.

Toegankelijk voor iedereen

De look van het station wordt moderner en de toegankelijkheid wordt beter. Door het plaatsen van liften is het ook voor mindervaliden mogelijk om op het perron te komen. Het oude carillon krijgt een prominente plaats in het vernieuwde station. Dit was tenslotte een geschenk van de inwoners van Castricum.

Lees meer over toegankelijkheid

Carillon teruggeplaatst

Tot slot wordt ook het carillon hersteld en teruggeplaatst bij het vernieuwde station. Het carillon was ooit een geschenk van de inwoners van Castricum. Het werd (tijdelijk) verwijderd vanwege de bouw van een nieuwe fietsenstalling.

Planning

ProRail voert dit project uit samen met in samenwerking met de gemeente Castricum. De werkzaamheden zijn in april 2019 gestart. Het nieuwe station is naar verwachting eind 2020 klaar.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers