Castricum : Vernieuwing station Castricum (Project gerealiseerd)

Op station Castricum komen niet alleen treinreizigers. Voor veel mensen dient het station ook als toegang tot het duingebied. ProRail wil dat het station een prettige plek is, zowel voor reizigers als voor badgasten. Het bijna vijftig jaar oude station was toe aan vernieuwing en kreeg daarom een flinke metamorfose. Het nieuwe station is toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

Locatie
Castricum
Startdatum
2019
Einddatum
2021

Luifels en een glazen wand

Aan beide kanten van het station zijn luifels geplaatst, gemaakt van stevig wit materiaal dat lijkt op tentdoek. Die bieden beschutting aan reizigers en passanten. En zo is ook een overdekte ontvangstruimte gecreëerd. Verder plaatsten we een hoge glazen wand aan de kant van het spoor. Die zorgt voor extra beschutting en licht.

Bekijk: Feestelijke opening van het vernieuwde station

Vernieuwde perrontunnel, nieuwe liften en trappen

Ook de perrontunnel kreeg een grote opknapbeurt. Met nieuwe tegels en energiezuinige ledverlichting. Daarnaast plaatsten we drie nieuwe, transparante liften in de tunnel. Daarmee hebben we het perron beter toegankelijk gemaakt. En er kwamen twee nieuwe trappen: één aan de dorpskant en één aan de duinkant. Beide trappen werden naar boven toe breder gebouwd, zodat ze meer ruimte geven. Er is nieuw perronmeubilair en NS Stations heeft een nieuwe perronkiosk gebouwd.

Toegankelijk voor iedereen

De look van het station is moderner en de toegankelijkheid verbeterd. Door het plaatsen van liften is het ook voor mindervaliden mogelijk om op het perron te komen. Het oude carillon kreeg een prominente plaats in het vernieuwde station. Dit was tenslotte een geschenk van de inwoners van Castricum.

Lees meer over toegankelijkheid

Carillon teruggeplaatst

Tot slot werd ook het carillon hersteld en teruggeplaatst bij het vernieuwde station. Het carillon was ooit een geschenk van de inwoners van Castricum. Het werd (tijdelijk) verwijderd vanwege de bouw van een nieuwe fietsenstalling.

Planning

ProRail voerde dit project uit in samenwerking met de gemeente Castricum. De werkzaamheden zijn in april 2019 gestart.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers