Vernieuwing station Castricum

Op station Castricum komen niet alleen treinreizigers – voor veel mensen dient het station ook als toegang tot het duingebied. ProRail wil dat het station een prettige plek is, zowel voor reizigers als voor badgasten. Het bijna 50 jaar oude station is toe aan vernieuwing en krijgt daarom een flinke metamorfose. Het nieuwe station is straks toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

Luifels en een glazen wand

Aan beide kanten van het station komen luifels, gemaakt van stevig wit tentdoek. Die bieden straks beschutting aan reizigers en passanten. En zo wordt ook een overdekte ontvangstruimte gecreëerd. Verder plaatsen we een hoge glazen wand aan de kant van het spoor. Die gaat zorgen voor extra beschutting en licht.  
 

Vernieuwde perrontunnel, nieuwe liften en trappen

Ook de perrontunnel krijgt een grote opknapbeurt. Met nieuwe tegels en energiezuinige led-verlichting. Daarnaast plaatsen we drie nieuwe, transparante liften in de tunnel. Daarmee maken we het perron beter toegankelijk. En er komen twee nieuwe trappen: één aan de dorpskant en één aan de duinkant. Beide trappen worden naar boven toe breder gebouwd, zodat ze meer ruimte geven. Er komt nieuw perronmeubilair en NS Stations bouwt een nieuwe perronkiosk.

 

Carillon teruggeplaatst

Tot slot wordt ook het carillon hersteld en teruggeplaatst bij het vernieuwde station. Het carillon was ooit een geschenk van de inwoners van Castricum. Het werd (tijdelijk) verwijderd vanwege de bouw van een nieuwe fietsenstalling. 

Planning

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Castricum. De werkzaamheden gaan in april 2019 van start. In de eerste fase is de duinzijde aan de beurt: daar wordt tot najaar 2019 gewerkt aan de stationsentree en het perron. Eind 2019 gaan we aan de slag met fase twee: alle aanpassingen aan de dorpszijde. Tijdens de werkzaamheden zullen delen van de tunnel tijdelijk buiten gebruik zijn. Reizigers moeten dan een stukje omlopen, bijvoorbeeld via de overweg Kramersweg. Het nieuwe station is naar verwachting in september 2020 klaar.

Het laatste nieuws

Contact