Nieuw perronmeubilair op Twentse stations

Nieuws

7 juni 2021

ProRail gaat vanaf vandaag het perronmeubilair vervangen op vier stations in Twente. Het betreft de stations Hengelo Oost, Hengelo, Goor en Oldenzaal. Hiermee worden de perrons eigentijdser, ruimtelijker en overzichtelijker.

Tijdelijk minder zitgelegenheid

De aanpak van de stations vindt gefaseerd plaats in de periode tussen nu en eind augustus. Het is onderdeel van een landelijke aanpak waarin we de komende tien jaar het perronmeubilair op een kleine tweehonderd stations in Nederland vervangen.

Tijdens de werkzaamheden is er per locatie ongeveer vier weken lang geen of minder zitgelegenheid op de stations. Eerst verwijderen we het oude meubilair, zoals de oude draadstalen banken, wachtruimtes en overig objecten. Daarna plaatsen we het nieuwe meubilair zoals houten banken, (halfopen) abri’s, en prullenbakken.

Bekijk: Waarom staat het station niet vol met bankjes? Een uitleg over meubilair op stations

Meer van deze tijd

Op stations moet het verblijf prettig zijn. Dit stimuleren we door het perron overzichtelijk, herkenbaar en veilig in te richten. Zo krijgt iedereen meer ruimte en overzicht bij het in- en uitstappen. Bij het ontwerp van het meubilair is als uitgangspunt genomen dat de meubels meer van deze tijd moeten zijn.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers