Nieuwe situatie bij Groningen Europapark

Nieuws

Gepubliceerd op 2 september 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:53 uur

Het is even opletten voor fietsers en voetgangers bij station Groningen Europapark. In verband met de werkzaamheden aan het station is de situatie rond het station veranderd. Fietsers en voetgangers hebben te maken met een smallere onderdoorgang bij het station en voetgangers lopen een andere route.

Aannemer Strukton werkt tot juni 2020 op en rond het station Groningen Europapark. Er komt een extra spoor en perron, dat toegankelijk wordt via een trap en lift. Om werkruimte te maken voor onder andere het bouwen van de liftschacht, heeft aannemer Strukton de onderdoorgang bij het station in de zomer versmald. Verder is er een steiger gebouwd over het fietspad heen, zodat er veilig boven de fietsers en voetgangers gewerkt kan worden aan het nieuwe perron.

Onderdoorgang smaller

De onderdoorgang is nu dus smaller dan normaal. Met gele lijnen staan de stroken voor fiets- en voetgangers aangegeven. Door deze maatregel kan de onderdoorgang in beide richtingen openblijven tijdens de bouw. Voetgangers aan de kant van de Helperzoom moeten gebruik maken van een tijdelijke trap die naast het bouwterrein is aangelegd.

Schouw

De maatrgelen zijn in de zomerperiode aangebracht, een rustigere periode. Met de start van het nieuwe schooljaar en het einde van de vakantieperiode wordt het drukker op en rond het station. Een goed moment om te bekijken of de getroffen maatregelen voldoen. Deskundigen van alle betrokken partijen gingen deze week samen op ‘schouw’. Zijn de routes duidelijk? Staan de borden juist? Is de situatie veilig genoeg? Worden fietsers en voetgangers niet teveel afgeleid, moeten we het bouwterrein nog meer afschermen? Allemaal zaken die belangrijk zijn voor zowel de gebruikers van het station en de tunnel, als voor de mensen die er werken. De komende week worden er nog een paar kleine aanpassingen gedaan aan bebording en afscherming en natuurlijk blijven de partijen de situatie in de gaten houden.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers