Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Nieuwe spoorstaven en dwarsliggers tussen Hurdegaryp en Buitenpost

Nieuws

17 juni 2020

ProRail werkt van 15 juni tot 13 augustus aan het spoor tussen Hurdegaryp en Buitenpost. We vernieuwen de sporen, 4 overwegen en 2 wissels. Het grootste deel van de werkzaamheden voeren we uit van 11 tot 20 juli. In deze periode hebben de werkzaamheden invloed op het treinverkeer.

Goede conditie van het spoor

We vervangen spoorstaven, dwarsliggers en ballastgrind onder de sporen. We maken daarbij gebruik van grote spoorvernieuwingsmachines. Met dit werk zorgen we voor een goede conditie van de sporen. Dat draagt bij aan het reiscomfort en een betrouwbare treindienst. Na het onderhoudswerk kunnen sporen weer decennia mee.

Werkzaamheden

We voeren een aantal voorbereidende werkzaamheden ’s nachts uit. Zo beperken we de gevolgen voor het treinverkeer waar mogelijk. Van 11 tot 20 juli werken we 24 uur per dag aan het spoor.


Tijdens de werkzaamheden met zware machines bleek dat de ondergrond van het spoor ter hoogte van de stations Hurdegaryp en Buitenpost extra aandacht nodig heeft. Dit komt door de vele regen volgend op de droge periode. We passen hier grondverbetering toe zodat het spoor er weer tijden strak bij ligt. Dit betekent dat we tot 20 juli aan het spoor werken. Er rijden bussen in plaats van treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost. 

Verschillende werkzaamheden

In de laatste twee weken van november van dit jaar werken we op hetzelfde traject aan een andere klus. We voeren dan de vernieuwing van het beveiligingssysteem uit. Liever combineren we werkzaamheden, zeker als ze op hetzelfde traject spelen, maar onderhoudswerk aan spoor en vernieuwingswerk aan beveiliging kan niet tegelijk plaatsvinden. Vanaf half december rijdt de Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL).

Dronebeelden

Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Daarom vliegen we een aantal momenten met een drone. We verspreiden de dronebeelden na de werkzaamheden via social media. Houd hiervoor onze ProRail-kanalen in de gaten. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers