Nieuwe station Heerlen bijna klaar

Het weghalen van de tijdelijke loopbrug is de laatste grote stap op weg naar de ingebruikname van het nieuwe station Heerlen. Voor het verwijderen van de traverse is vier dagen uitgetrokken. De werkzaamheden starten woensdag 31 juli 21.00 uur en hebben gevolgen voor het treinverkeer.

Virtual Reality experience of Heerlen Railway Station

De tijdelijke loopbrug werd geplaatst in juli 2012; alweer zo’n zeven jaar geleden. De brug verbond het tijdelijke station aan de Parallelweg met het busstation aan de achterkant. Nu het nieuwe station zo goed als klaar is, heeft de brug haar nut verloren en gaan we die weer weghalen. Dat doen we met behulp van twee grote kranen die de loopbrug weghijsen. Als de brugdelen weg zijn, moet de bovenleiding worden aangepast, aangezien deze aan de loopbrug verbonden zat.

Race tegen de klok 

Ook in het nieuwe station vinden er nog allerlei werkzaamheden plaats en op de perrons wordt nog stationmeubilair geplaatst. Winkeliers gaan hun spullen verhuizen naar de winkelruimtes in de nieuwe stationshal. Al met al wordt het een race tegen de klok want maandag 5 augustus opent de stationshal voor het eerst haar deuren. Een bijzonder moment!

Tijdelijke oplossing voor de liften 

De leverancier van de liften heeft helaas laten weten de liften niet tijdig te kunnen opleveren. Er wordt met man en macht aan gewerkt om de liften alsnog zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen. ProRail zet daarom medewerkers in die mensen die slecht ter been zijn van en naar de perrons kunnen begeleiden. Onder begeleiding kunnen mensen de sporen dan oversteken via een overpad. De verwachte uitloop is lastig te voorspellen, maar de liftleverancier gaat ervoor om de liften in de eerste helft van september werkend op te leveren.

Station Heerlen Maankwartier 

ProRail en aannemer Mobilis bouwen in opdracht van de gemeente Heerlen een nieuw station als onderdeel van Maankwartier: een mooi nieuw stukje Heerlen. Boven en rond het spoor verrijzen hier restaurantjes, winkels, een hotel, kantoren, terrassen en woningen op verschillende bouwlagen én een nieuw station.

Gevolgen treinverkeer 

Vanwege de werkzaamheden van woensdag 31 juli 21.00 uur tot en met zondag 4 augustus rijden er geen treinen. Wij adviseren reizigers daarom voor vertrek de reisplanner van Arriva en/of NS te raadplegen. 

Gepubliceerd op