Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Nieuwe XL reisinformatieschermen komen later

Nieuws

26 april 2018

Reizigers op station Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Schiphol moeten nog even wachten op nieuwe grote blauwe borden met reisinformatie. ProRail en NS willen dit jaar op deze grote stations de digitale versie van de grote blauwe borden met reisinformatie installeren. Helaas bleek dat het gat tussen de aanbiedingen en onze wensen te groot was. Daarom wordt de aanbesteding opnieuw gestart.

Kwaliteit voorop

Kwaliteit gaat boven tijd, zo ook bij deze reisinformatieschermen. We willen een betrouwbaar en kwalitatief scherm kunnen bieden waarvan veel reizigers, sinds het afscheid van het grote blauwe klapperbord in Utrecht, hebben aangegeven dit graag terug te willen zien. Ook vinden we het belangrijk dat de schermen voor een lange tijd mee kunnen. We hebben er alle vertrouwen in dat we de nieuwe aanbesteding zo snel mogelijk kunnen starten.

Reisinformatie in een oogopslag

Het nostalgische klapperbord wordt weliswaar vervangen door een digitaal scherm, maar het idee blijft hetzelfde. Een centraal punt op het station waar alle vertrektijden van het komende half uur getoond worden. In één oogopslag zien of je nog een kop koffie kan halen of afspreken op dat centrale punt op het station? Het is straks weer mogelijk.

De voorbereidingen gaan gewoon door

In afwachting tot de nieuwe aanbesteding zitten we niet stil. Zo zijn we bezig met de bepaling van de locaties, de praktische zaken zoals de ophangsystemen en natuurlijk de vormgeving van de schermen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers