Noordelijke Randweg in Voorhout is open

Nieuws

Gepubliceerd op 29 augustus 2022

In Voorhout werd op zaterdag 27 augustus de nieuwe Noordelijke Randweg feestelijk geopend. De weg vormt een nieuwe verbinding tussen de N444 en de ontsluitingsweg Hooghkamer. ProRail realiseerde de spooronderdoorgang.

Veilige onderdoorgang

ProRail bouwde samen met Heijmans Infra de nieuwe onderdoorgang, in opdracht van de gemeente Teylingen. Met de nieuwe onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor veilig kruisen. Bovendien wordt de spoorwegovergang Herenstraat in het centrum ontlast.

Met de nieuwe onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor veilig kruisen
Met de nieuwe onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor veilig kruisen

TunnelAlliantie

Deze onderdoorgang was één van de eerste projecten die werd uitgevoerd in een TunnelAlliantie. Dat is een intensieve manier van samenwerken tussen gemeente, aannemer en ProRail. Elke partij is leidend in de fase waarvoor zij het meest aangewezen is en de andere partijen worden vroegtijdig betrokken. Zo worden werkzaamheden in één keer goed gedaan. Dat scheelt tijd en kosten.


De bouw startte in het najaar van 2019 en duurde tot medio 2021. Er waren twee buitendienststellingen nodig om de onderdoorgang te realiseren. Vooral het weekend van het inschuiven van de tunnelmoot werd veel spannender dan voorzien door opwellend water. Juist door de goede samenwerking tussen de drie partijen kon de trein op maandagochtend gewoon weer op tijd rijden.

Publieksdag

Bij de opening kon het publiek voor één keer ongestoord over de weg wandelen, fietsen en skeeleren. Zo’n 2500 mensen maakten daar gebruik van. Kinderen mochten in een graafmachine van Heijmans. Ook reden mensen met het treintje van de Oranjevereniging mee naar het eind van de Noordelijke Randweg. De weg werd officieel geopend door Marlies Volten (wethouder in Teylingen), Frederik Zevenbergen (collegelid Gedeputeerde Staten Zuid-Holland), Manuel Quaden (waarnemend voor regiodirecteur Helga Cuijpers bij ProRail) en Sander Dekker (directeur bij Heijmans).

Hier vind je meer informatie over de Noordelijke Randweg in Voorhout

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers