Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Onderdoorgang Laan van 't Haantje in Rijswijk tijdelijk afgesloten

Nieuws

10 juli 2024

Van 12 tot en met 19 juli is de onderdoorgang aan de Laan van ’t Haantje in Rijswijk dicht voor al het verkeer. De afsluiting is nodig omdat Strukton in opdracht van ProRail verder werkt aan de spoorverdubbeling.

Omleidingen

Tijdens de afsluiting geldt een omleiding. Auto’s rijden via de Prinses Beatrixlaan, Sir Winston Churchillaan, Volmerlaan, Kessler Park en Lange Kleiweg. Fietsers en bromfietsers reizen via de Ruys de Beerenbrouckstraat in Delft. Op straat wordt de omleiding aangegeven met gele borden.

Meer daglicht

Op de onderdoorgang liggen twee tijdelijke sporen. Daar reden de treinen overheen terwijl wij de nieuwe sporen bouwden. Nu zijn die sporen niet meer nodig en halen we ze weg. Op de plek waar die sporen lagen maken we een tweede opening in het dak waardoor er meer daglicht in de onderdoorgang komt.

Op 19 juli gaat de onderdoorgang weer open voor al het verkeer. De spoorwerkzaamheden duren nog  tot en met 26 juli. De onderdoorgang is aangelegd vanwege de spoorverdubbeling tussen Rijswijk en Delft Campus. Deze onderdoorgang biedt een veilige verbinding tussen RijswijkBuiten en de rest van Rijswijk. In 2021 is die geopend.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers