Onderdoorgang in Olst feestelijk geopend

Nieuws

31 maart 2023

De onderdoorgang aan de Ter Stegestraat in Olst is feestelijk geopend. Straatorkest de Holstoblazers uit Olst zorgde voor een knallend begin van de openingshandeling. Marcel Blind, wethouder van de gemeente Olst-Wijhe, Danou Veenhof, regiodirecteur Noord-Oost van ProRail en Willem van der Linde, directeur bij Hegeman, luisterden naar de vrolijke klanken.

Tijdcapsule

Na toespraken van de bestuurders was het de beurt aan vier schoolkinderen uit de onder- en bovenbouw. Zij stopten zelfgemaakte tekeningen in een tijdcapsule en plaatsten deze in de grond bij de onderdoorgang. De capsule wordt over 30 jaar weer opgegraven. Samen met kunstenares Marina Nijdeken zijn tegels ontworpen die als herkenningspunt dienen. De tijdcapsule bevindt zich in de buurt van een nieuw te bouwen kindcentrum in Olst.

De nieuwe onderdoorgang bevat een bijzonder kunstwerk, ook gemaakt door kunstenares Marina Nijdeken. Maanden zocht ze naar bijzondere inwoners van Olst. Marina: “Die zoektocht leverde interessante en soms emotionele verhalen op. Tijdens het portretteren van deze mensen kijk je ze een week lang in de ogen, met de verhalen in het achterhoofd.” In het bijzijn van de geportretteerde mensen onthulde zij haar kunstwerk.

Binnen planning, binnen budget en zonder grote issues.

Danou Veenhof regiodirecteur bij ProRail

Opening op de fiets

Twee kinderen, gevolgd door de bestuurders, fietsten door een lint van crêpepapier. Ze openden daarmee officieel de tunnel. Danou Veenhof spreekt van een geruisloos project. Danou: “De samenwerkende partijen hebben zich hard ingezet en mét resultaat. Binnen planning, binnen budget en zonder grote issues.”

Tunnel

In Olst bouwden we een tunnel voor voetgangers en fietsers in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Deze tunnel loopt onder de spoorlijn Zwolle-Deventer door en komt ter hoogte van de Ter Stegestraat en het Averbergen.

Lees over dit project Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers