Olst : Fiets- en voetgangerstunnel

In Olst bouwen we een tunnel voor voetgangers en fietsers in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Deze tunnel loopt onder de spoorlijn Zwolle-Deventer door en komt ter hoogte van de Ter Stegestraat en het Averbergen.

Locatie
Olst
Startdatum
2021
Einddatum
2022

Alternatieve en veilige route

Met deze tunnel krijgt Olst er een alternatieve en veilige fietsroute bij tussen het centrum van Olst, het Averbergen, het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en richting de Boskamp. De werkzaamheden vinden eerst grotendeels plaats op het bouwterrein ten oosten van het spoor en ten noorden van het Averbergen. Daar bouwen we een deel van de tunnel. Begin mei 2022 wordt deze onder het spoor gereden.

Hegeman, de gemeente Olst-Wijhe en ProRail

De fiets- voetgangerstunnel wordt aangelegd in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Aangezien de tunnel onder het spoor door loopt, is ProRail verantwoordelijk voor de uitvoering. Aannemer Hegeman Bouw & Infra bouwt de tunnel in opdracht van ProRail.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers