Olst : Fiets- en voetgangerstunnel (Project gerealiseerd)

In Olst hebben we een tunnel gebouwd voor voetgangers en fietsers in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Deze tunnel loopt onder de spoorlijn Zwolle-Deventer door en komt ter hoogte van de Ter Stegestraat en het Averbergen.

Locatie
Olst
Startdatum
2021
Einddatum
2022

Alternatieve en veilige route

Met deze tunnel heeft Olst er een alternatieve en veilige fietsroute bij tussen het centrum van Olst, het Averbergen, het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en richting de Boskamp. 

  • Impressie van de tunnel voor fietsers en voetgangers in Olst
    Impressie van de tunnel voor fietsers en voetgangers in Olst
  • Impressie van de tunnel voor fietsers en voetgangers in Olst
    Impressie van de tunnel voor fietsers en voetgangers in Olst

Hegeman, de gemeente Olst-Wijhe en ProRail

De fiets- voetgangerstunnel werd aangelegd in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Aangezien de tunnel onder het spoor door loopt, was ProRail verantwoordelijk voor de uitvoering. Aannemer Hegeman Bouw & Infra heeft de tunnel gebouwd in opdracht van ProRail.

Timelapse inrijden tunnel Olst

Begin mei 2022 is de tunnel voor fietsers- en voetgangers in Olst onder het spoor geplaatst. In drie dagen tijd werd het spoor weggehaald, grond afgegraven, de tunnel op z’n plek gereden en alles weer opgebouwd. Benieuwd hoe dit eruit zag? Je kunt dit zien in een minuut met onderstaande timelapse.

 

Bekijk: Timelapse inrijden tunnel

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers