Olst : Fiets- en voetgangerstunnel

In Olst bouwen we een tunnel voor voetgangers en fietsers in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Deze tunnel loopt onder de spoorlijn Zwolle-Deventer door en komt ter hoogte van de Ter Stegestraat en het Averbergen.

Locatie
Olst
Startdatum
2021
Einddatum
2022

Alternatieve en veilige route

Met deze tunnel krijgt Olst er een alternatieve en veilige fietsroute bij tussen het centrum van Olst, het Averbergen, het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en richting de Boskamp. 

  • Impressie van de tunnel voor fietsers en voetgangers in Olst
    Impressie van de tunnel voor fietsers en voetgangers in Olst
  • Impressie van de tunnel voor fietsers en voetgangers in Olst
    Impressie van de tunnel voor fietsers en voetgangers in Olst

Hegeman, de gemeente Olst-Wijhe en ProRail

De fiets- voetgangerstunnel wordt aangelegd in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Aangezien de tunnel onder het spoor door loopt, is ProRail verantwoordelijk voor de uitvoering. Aannemer Hegeman Bouw & Infra bouwt de tunnel in opdracht van ProRail.

Timelapse inrijden tunnel Olst

Begin mei is de tunnel voor fietsers- en voetgangers in Olst onder het spoor geplaatst. In drie dagen tijd werd het spoor weggehaald, grond afgegraven, de tunnel op z’n plek gereden en alles weer opgebouwd. Benieuwd hoe dit eruitziet? Je kunt dit zien in een minuut met onderstaande timelapse.

 

Bekijk: Timelapse inrijden tunnel

Nieuws over dit project

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers