Onderhoud spoorviaduct Prinses Beatrixlaan in Den Haag

Nieuws

28 maart 2023

Het viaduct over de Prinses Beatrixlaan in Den Haag is toe aan onderhoud. Van 3 april tot en met 23 april voeren we de werkzaamheden uit. De stalen constructie wordt gereinigd en ontroest. Ook vervangen we de brandplaten en kantstroken en komt er een overkapping boven beide fiets- en voetpaden.

Kunstwerken

Een spoorviaduct of -brug noemen we een kunstwerk. In Den Haag en Rotterdam conserveren we een aantal van deze kunstwerken. Dit betekent dat we het viaduct opknappen en onderhouden, zodat het er weer lange tijd tegenaan kan. Dat onderhoud is niet alleen nodig om alles er netjes uit te laten zien, maar is ook belangrijk voor de veiligheid van de treinen en het passerende verkeer. Een grote klus, omdat we niet alleen te maken hebben met het spoor en de treinen, maar ook met weggebruikers en ander openbaar vervoer.

Tijdens de werkzaamheden sluiten we de weg tijdelijk af. Wel blijft er een doorgang open voor de nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de fiets- en voetpaden of van een gecombineerd pad dat over de weg wordt aangebracht. Voor autoverkeer stellen we een omleiding in richting de Koningin Wilhelminakade (3 t/m 7 en 20 t/m 23 april) en richting de Schenkkade (10 t/m 19 april). Voor het reguleren van de nood- en hulpdiensten en voor het openbaar vervoer zijn verkeersregelaars aanwezig.

De omleidingsroute in beeld
De omleidingsroute in beeld

Nachtelijke werkzaamheden

Aannemer Hermans, Stralen, Schilderen & Betonherstel gaat op de verschillende locaties voor ons aan de slag. Om het werk op tijd af te krijgen werken we veelal dag en nacht aan het herstel van de spoorviaducten en -bruggen. Werkzaamheden die geluidsoverlast veroorzaken, zoals het ontroesten van de staalconstructies, plannen we zoveel mogelijk overdag.

Onderhoud spoorbruggen

Een spoorviaduct of -brug noemen we ook wel een kunstwerk. Een aantal van onze kunstwerken is toe aan onderhoud. Dat onderhoud is niet alleen nodig om alles er netjes uit te laten zien, maar is ook belangrijk voor de veiligheid van de treinen en het passerende verkeer. Op deze pagina lees je wanneer we waar aan de slag gaan.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers