Onderzoek Tienray afgerond: aanrijding blijkt ongeval

Nieuws

6 maart 2023

Op 28 december 2022 heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een veegwagen op de spoorwegovergang N554 / Spoorstraat in Tienray. Hierbij is de bestuurder van de veegwagen om het leven gekomen. ProRail en de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid hebben het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding afgerond en concluderen dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval.

Onderzoek

Uit de technische analyse die is gedaan door ProRail is gebleken dat de spoorwegovergang heeft gefunctioneerd zoals dat zou moeten. In het onderzoek zijn camerabeelden ter beschikking gekomen die deze conclusie bevestigen. Uit deze beelden hebben ProRail en de politie kunnen opmaken dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval.

Bij de aanrijding tussen de veegwagen en de trein, is de bestuurder van de veegwagen om het leven gekomen en is de trein ontspoord. Van de 35 inzittenden in de trein raakten er twee licht gewond. Ook de machinist van de trein had lichte verwondingen. De schade aan de infrastructuur was groot, maar is inmiddels hersteld.

Lees het nieuwsbericht Lees het nieuwsbericht

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers