Ongeluk tussen bedrijfsbus en trein bij Vorden

Nieuws

16 mei 2022

Op 16 mei vond om even voor half elf een ongeluk plaats tussen een trein en een bestelbus op de Onsteinseweg bij Vorden. Het betreft hier een niet actief beveiligde overweg (NABO). De chauffeur van de bestelbus is bij het ongeluk gewond geraakt. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Update | 17-05-2022

In de nacht van 16 op 17 mei en in de ochtenduren is door onze aannemer en Incidentenbestrijding met spoed gewerkt aan herstel. Grote werkzaamheden zijn verzet over zo'n 600 meter lengte. Spoor is deels vervangen, nieuwe dwarsliggers zijn ingelegd, de overweg is hersteld en materialen uit het spoor gehaald.

Er is over diezelfde lengte gereinigd in verband met diesellekkage. Ook is de trein weer met speciale apparatuur op de rails teruggezet. Spoor is daarmee weer beschikbaar voor treinverkeer. Check voor je vertrekt je reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Bericht | 16-05-2022

De 80 inzittenden van de trein zijn ongedeerd en met een bus geëvacueerd.

De trein is ontspoord: de wielen van het voorste gedeelte zijn omhoog gekomen. De schade aan de trein en de infra is groot. De herstelwerkzaamheden zullen dan ook tot het einde van de dag duren.

Arriva zet vervangend vervoer in tussen Winterswijk en Zutphen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers