Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Ontgraven bouwkuip Groningen gestart

Nieuws

23 maart 2021

Aan de achterkant van station Groningen krijgt het zuidelijke deel van de bouwkuip voor de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling steeds meer vorm. De wanden zitten in de grond en de kuip wordt nu ontgraven.

Einddoel 10.1 meter onder NAP

Uiteindelijk moet de bouwkuip een diepte van 10.1 meter onder NAP (Normaal Amsterdams Peil) krijgen. Maar voordat het zover is, én ook echt in de bouwkuip gelopen kan worden, moet er nog het nodige aan grond ontgraven en afgevoerd worden.

  • Overzicht bouwplaats zuidzijde station Groningen
    Overzicht bouwplaats zuidzijde station Groningen
  • Graafwerkzaamheden rond de bouwkuip.
    Graafwerkzaamheden rond de bouwkuip.
  • Zand wordt met kiepwagens afgevoerd
    Zand wordt met kiepwagens afgevoerd

Graven, pompen en zuigen

De grondwaterstand verlagen, deksloven plaatsen, verankeren, pompen en zuigen… Een heleboel stappen die de aannemer tot en met deze zomer gaat uitvoeren. In deze poster, die ook op het station bij de bouwlocatie hangt, leggen we in het kort uit hoe het ontgraven van de bouwkuip werkt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers