Op grote hoogte op de Botlekbrug

Nieuws

Gepubliceerd op 11 december 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 16:15 uur

Begin volgend jaar start aannemer A-Lanes A15 met de aanleg van het spoor op de hefdelen op de Botlekbrug. Daarom monteren zij nu vast de zogenaamde flexibele kabelketting. Hiervan hebben wat mooie foto’s laten maken. De kabelketting is een verbinding van alle stroom- en signaalkabels voor de spoorveiligheidsystemen. Deze worden vanaf de vaste wal verbonden met het beweegbare brugdek. Om dit te monteren zijn zogenoemde special rope access specialisten op 35 meter boven het brugdek aan het werk geweest. Deze specialisten zijn getraind om op grote hoogte te werken, veelal in de industriebouw of de offshore-industrie. De inzet van deze specialisten is een veiligere en efficiëntere uitvoeringsmethode die minder hinder voor de bruggebruikers en scheepvaart oplevert.

ProRail is samen met Rijkswaterstaat en aannemer A-Lanes A15 bezig met de aanleg van het spoor op de Botlekbrug in Rotterdam. Deze gigantische hefbrug is van cruciaal belang voor het Rotterdamse havengebied. Scheepvaart, vracht- en personenverkeer zijn afhankelijk van de brug. En ondertussen bouwen wij door terwijl de brug in bedrijf is. Het is bouwen met uitdagingen, waarbij we keer op keer voor nieuwe puzzels komen te staan. Het is één van de grootste hefbruggen van Europa. Een brug met cruciale belangen voor scheepvaart, personenvervoer (voetgangers, fietsers en auto’s), vrachtverkeer én straks dus ook spoorgoederenvervoer.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers