Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Op 24 en 25 november geen treinen tussen Weesp en Hilversum

Nieuws

22 november 2018

Het spoor bij Naarden-Bussum krijgt de komende jaren een enorme facelift, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. Komend weekend gaan we met de eerste werkzaamheden beginnen. Daardoor is zaterdag en zondag geen treinverkeer mogelijk tussen Weesp en Hilversum. Raadpleeg een reisplanner vóór vertrek.

Project Gooise Meren

Het spoor bij Naarden-Bussum wordt de komende jaren op tal van plaatsen verbeterd. Er ontstaat zo een betere en snellere verbinding tussen het Gooi en Amsterdam. Het project Gooise Meren gaat in 2019 op grote schaal van start.

In de zomer van 2019 gaat het spoor zelfs 23 dagen lang buiten dienst. In die periode combineren we zoveel mogelijk werkzaamheden. Het project is klaar in 2020.

Wat gaat ProRail allemaal doen?

  • Tussen Bussum-Zuid en het Naardermeer gaan we sporen en wissels verwijderen. Bij verschillende overwegen zijn er straks 2 sporen in plaats van 5. Het verkeer is daardoor sneller aan de overkant. Bovendien zijn de spoorbomen bij de overwegen minder lang dicht.
  • De boog tussen het Naardermeer en station Naarden-Bussum maken we ruimer. Treinen kunnen dan sneller rijden, 130 kilometer in plaats van 80 kilometer per uur.
  • Het monumentale station Naarden-Bussum maken we beter toegankelijk. Er komt een extra toegang met nieuwe plekken voor de fiets.
  • We maken een onderdoorgang onder het spoor in Naarden. Deze ‘Voormeerpassage’ verbindt de recreatiegebieden die aan beide zijden naast de spoorlijn liggen. Fietsers en wandelaars kunnen het bekende 'rondje Naardermeer' dan afmaken zonder dat zij door de woonwijk heen moeten. Daarnaast kunnen dieren het spoor veilig oversteken. Ook dieren kunnen straks veilig onder het spoor door via de Voormeerpassage en een aantal nieuwe faunapassages. We vernieuwen ook de spoorbrug naast de Voormeerpassage.

Werkzaamheden 24 en 25 november 2018

Komend weekend beginnen we met de voorbereidingen, onder meer met de aanleg van de Voormeerpassage in Naarden. De buitendienststelling start zaterdag 24 november om 01.00 uur en eindigt op maandag 26 november om 05.00 uur. Er rijden geen treinen tussen Weesp en Hilversum. Raadpleeg een reisplanner vóór vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers