Opknapbeurt rode buizen op Almere Centrum

Nieuws

16 maart 2021

Zo fris als vlak na de bouw is de felrode kap van station Almere Centrum al lang niet meer. Tijd voor een flinke opknapbeurt dus. ProRail schakelde schilderbedrijf WEST in voor het verduurzamen en het opknappen van de perronoverkapping. Sinds begin maart bereiden zij het schoonmaken en verven van het rode stationsframe voor. Dat frame bestaat uit maar liefst 30 kilometer aan buizen.

Werkzaamheden boven de perrons

Tijdens de werkzaamheden wordt ook het resterende draadglas vervangen door gelaagd glas in een verstevigd frame. Hulpconstructies in het frame van de overkapping zorgen ervoor dat de schilders veilig hun werk kunnen doen. Hierdoor blijft ook de hinder voor reizigers zoveel mogelijk beperkt.

  • Frame van de overkapping
    Frame van de overkapping
  • Zonnepanelen op het dak
    Zonnepanelen op het dak

Duurzamer

Als we iets opknappen, kijken we meteen of het duurzamer kan. Daarom komen op station Almere Centrum ook rond de duizend zonnepanelen op de kap, inclusief in de schuine kapdelen waar nieuw glas met geïntegreerde zonnecellen komt.

Om de hulpconstructie over de perrons te kunnen opbouwen rijden er in het weekend van 20 en 21 maart 2021 geen treinen. Meer weten? Lees dan de nieuwsbrief.

Als we iets opknappen, kijken we meteen of het duurzamer kan.

Erwin de Boer bouwmanager bij ProRail

Samenwerking

De gemeente Almere, de provincie Flevoland en de NS werken samen met ProRail aan een verbetering van station Almere Centrum die past bij de ambities en de groei van de stad.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers