Opnieuw bloedhete dag

Nieuws

25 juni 2019

Volgens de weersverwachtingen krijgen we vandaag de heetste dag van deze week. Samen met de aannemers en vervoerders is ProRail extra alert op de gevolgen voor het spoor.

Gisteren waren er aan het eind van de dag een flink aantal storingen als gevolg van de hitte. Hoewel niet iedere storing direct gevolgen heeft voor het treinverkeer, reden er op meerdere locaties geen of minder treinen. 

Oververhit 

Wanneer het heel heet is, kunnen onderdelen in de kasten langs de baan oververhit raken en kapot gaan. De seinen springen dan op rood en er mogen geen treinen meer rijden. Onze aannemers zetten extra storingsploegen in om die storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Ook inspecteren ze stalen bruggen en sporen op het gevaar van teveel uitzetting. 

Water 

Als er treinen kapot gaan of stranden als gevolg van een storing, heeft evacuatie van de reizigers voor onze incidentenbestrijders de hoogste prioriteit. Zeker wanneer de airco in de trein uitvalt, gaan zij met zwaailicht zo snel mogelijk ter plaatse. Ze nemen dan ook honderden flesjes water mee om de eerste dorst van de reizigers te kunnen lessen. 

Advies

Wij adviseren reizigers voor vertrek altijd een reisplanner te raadplegen. Ook is het belangrijk voldoende drinken voor onderweg mee te nemen. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers