Parkeervakken voor scooters en bakfietsen station Zwijndrecht

Nieuws

Gepubliceerd op 20 mei 2022

Scooters en buitenmodelfietsen, zoals bak- en kratfietsen, kunnen vanaf vandaag netjes worden gestald in de onbewaakte fietsenstalling aan de voorkant van station Zwijndrecht. Er zijn 47 parkeervakken voor scooters en buitenmodelfietsen aan de stalling toegevoegd. Om plek te maken voor de parkeervakken, is de stalling aangepast. Er is een aantal dubbellaagse en enkellaagse fietsrekken verwijderd. In totaal zijn er nu 817 stallingsplekken.

Betere aanblik

“Fijn dat de parkeervakken er nu zijn. Zo blijft het Stationsplein vrij van lukraak geparkeerde scooters en fietsen. Dat ziet er een stuk beter uit”, aldus Pascale Kost, projectmanager bij ProRail. De gemeente gaat handhaven op het juiste gebruik van de stalling. Wie zijn scooter of fiets alsnog op het stationsplein parkeert, riskeert een boete.

ProRail heeft de werkzaamheden uitgevoerd in cofinanciering met gemeente, provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers