Pepernoten op station Zaandijk Zaanse Schans

Nieuws

5 december 2018

Eenieder had vandaag een mooie kans, want we strooiden pepernoten op de Zaanse Schans. Het werk aan de tunnel was soms een frustratie, vandaar onze traktatie!

Stationstunnel opgeknapt

Inwoners van Zaandijk en reizigers hebben even geduld moeten hebben, maar de werkzaamheden van zowel ProRail als de gemeente Zaanstad op Zaandijk Zaanse Schans zijn afgerond. De stationstunnel is opgeknapt, er is geschilderd en er ligt een nieuwe coating op de trappen en vloeren. Door de hoge vochtigheid in de tunnel was dit geen eenvoudige klus. Het duurde allemaal langer dan gehoopt. In de stationstunnel is door de gemeente een kunstwerk aangebracht en op het stationsplein is de fietsenstalling uitgebreid van 300 naar 600 plekken.

Drie nieuwe liften

Een paar jaar geleden zijn de perrons verhoogd en is de wachtruimte opgeknapt, er kwam een toilet, de nieuwe koffiebranderij opende zijn deuren en er zijn drie nieuwe liften gebouwd. In 2019 gaat ProRail de perronkap opnieuw schilderen.

Zaanlijn bestaat bijna 150 jaar

Station Zaandijk Zaanse Schans is een drukbezocht, klein station met een eilandperron en twee sporen, dat geopend werd op 1 november 1869 als station Koog-Zaandijk.

Het station maakt deel uit van de Zaanlijn, waar ProRail meer verbeteringen doorvoert en heeft doorgevoerd. De stations Krommenie Assendelft en Wormerveer zijn vernieuwd. En station Zaandam krijgt een nieuwe spooroverbouwing, met liften en een nieuwe entree. De Zaanlijn bestaat in 2019 maar liefst 150 jaar.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers