Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Pernis tijdelijk buiten gebruik voor rangeren met gevaarlijke stoffen

Nieuws

15 december 2023

Op emplacement Pernis wordt tijdelijk niet gerangeerd met wagons met gevaarlijke stoffen. Er zijn lekkages in de brandblusvoorziening geconstateerd. Op dit moment onderzoekt ProRail de oorzaak en worden er aanvullende tests uitgevoerd om het systeem verder door te lichten. Het emplacement is tijdelijk buiten gebruik gesteld voor rangeren en opstellen van gevaarlijke stoffen. Voor treinen zonder gevaarlijke stoffen gelden geen beperkingen.

Veiligheid voorop

De kans op een incident op een emplacement is erg klein. Maar mocht er zich een gevaarlijke situatie voordoen dan is een goedwerkend brandblussysteem essentieel voor de veiligheid. Nu ProRail dat niet kan garanderen, is er vanwege de veiligheid voor gekozen het rangeren met gevaarlijke stoffen te stoppen.

Een dergelijk besluit veroorzaakt extra logistieke (rangeer) bewegingen en parkeren/rangeren van de treinladingen met gevaarlijke stoffen op andere locaties. Het gaat om ongeveer 10 treinen per dag. Deze kunnen we op andere emplacementen verwerken, maar het levert wel hinder op voor de vervoerders, terminals en verladers. ProRail probeert de logistieke hinder voor partijen te minimaliseren.

Herstelwerkzaamheden

Er wordt alles in het werk gesteld om de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen en herstelwerkzaamheden uit te voeren. ProRail hoopt het emplacement weer spoedig, maar bovenal veilig in gebruik te kunnen nemen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers