Hinder op de Havenspoorlijn

Nieuws

19 april 2022

Doordat een aantal wissels op de Rotterdamse Havenspoorlijn hersteld moeten worden, is vandaag beperkt treinverkeer mogelijk geweest. Met name op het emplacement Maasvlakte zorgde dat voor hinder.

Omdat herstel aan een aantal wissels noodzakelijk was konden er enige tijd minder goederentreinen rijden. Na een extra inventarisatie bleek een spoedig herstel mogelijk. Vannacht worden bij de Botlektunnel, Barendrecht en op emplacement Maasvlakte nog enkele reparaties uitgevoerd.

Meettreinen

Om de staat van het spoor te controleren laat ProRail geregeld meettreinen rijden. Dat is ook gebeurd op de Havenspoorlijn. Daarbij is gebleken dat een aantal wissels, met name op emplacement Maasvlakte, gerepareerd moesten worden. Nadat dat gebeurd is kon het treinverkeer weer hervat worden.

ProRail betreurt de ontstane overlast. Problemen met de infrastructuur zijn ons bekend. Het project Infra op Orde moet ervoor zorgen dat de infrastructuur weer in orde gemaakt wordt. Daar werken we hard aan.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers