Perrons Waddinxveen, Boskoop en Alphen aan den Rijn weer open

Nieuws

2 september 2019

Na weken van hard werken door zo’n honderd spoorwerkers op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda, zijn de perrons van Boskoop, Waddinxveen en Alphen weer in gebruik genomen. Op station Waddinxveen Noord zijn we tot maandag 9 september aan het werk.

Overlast beperken

ProRail en aannemers waren op het traject Alphen - Gouda op vier stations tegelijk aan het werk om de toegankelijkheid te verbeteren. Zo probeerden we de overlast voor omwonenden en reizigers zo veel mogelijk te beperken. 

Stationsmeubilair ontbreekt nog

Bij de vernieuwing van de stations zijn ProRail en aannemers op leveringsproblemen gestuit. Op de perrons van Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Boskoop ontbreken daardoor de nodige zaken. De stations zijn wel toegankelijk, maar er is nog geen zitgelegenheid en er staan geen afvalbakken. Ook de energiezuinige ledverlichting laat nog op zich wachten. ProRail verwacht de leveringen in de komende weken. In oktober zouden de stations volledig ingericht moeten zijn. 

Waddinxveen Noord

Deze week werken aannemers en ProRail nog hard op station Waddinxveen Noord. Daar bouwen we een volledig nieuw perron, omdat het oude na veertig jaar was verzakt en versleten. Het nieuwe perron wordt maandag 9 september in gebruik genomen.

Check de reisplanner

De treinen rijden inmiddels weer op het volledige traject. Alleen station Waddinxveen Noord is in verband met de werkzaamheden nog niet toegankelijk. Reizigers kunnen daar een bus nemen van en naar het dichtstbijzijnde station. Check voor reisinformatie de reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers