Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Liften station Weesp worden vervangen

Nieuws

31 mei 2024

ProRail gaat op station Weesp de liftinstallaties vervangen door nieuwe. Ook worden de liftschachten gedeeltelijk transparant gemaakt. Dit is nodig omdat de levensduur van de huidige liften bijna ten einde is. Daarnaast vergroot het transparanter maken van de liftschachten de sociale veiligheid. Het plaatsen van de nieuwe liften zal duren tot begin december 2024.

Planning en gevolgen

Station Weesp heeft twee liften, naar perron 1-2 en perron 5-6. We vervangen de liften om en om, zodat er altijd één lift op het station in gebruik is. We starten op 10 juni met de lift naar spoor 1-2. In twaalf weken vervangen we de lift en passen we de liftschacht aan. Begin september zijn we klaar. Daarna starten we, op 9 september, met de lift naar spoor 5-6. Begin december zijn beide liften weer in gebruik.

Er kan zo nodig worden omgereisd via Naarden-Bussum, Almere Poort, Diemen of Diemen Zuid (extra reistijd tussen de 30 en 60 minuten). De perrons en vaste trappen blijven wel normaal in gebruik, ook tijdens de werkzaamheden. Na de werkzaamheden kunnen de reizigers beschikken over een moderne en comfortabele lift met een grotere lichtinval en meer bedieningsgemak dan voorheen. De geplande levensduur van de nieuwe liften is 25 jaar.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Afhankelijk van lift?

Als je voor het reizen per trein afhankelijk bent van een lift op het station, dan moet je tijdens de werkzaamheden in- of uitstappen op stations Naarden-Bussum, Almere Poort, Diemen of Diemen Zuid. Vanaf daar kun je gebruikmaken van een taxi van vervoersbedrijf Transvision. Die rijdt je dan van (of naar) station Weesp. ProRail betaalt de taxikosten.
Wil je per e-mail een taxi regelen? Mail dan naar prorail@transvision.nl. Doe dit minimaal 24 uur voor vertrek, zodat wij je op tijd kunnen helpen. Liever bellen? Dat kan altijd, via 010 - 3035744. De centralist geeft aan binnen hoeveel tijd er een taxi voorrijdt.

Liften vervangen door het hele land

ProRail gaat de komende vijftien jaar ruim tweehonderd liften vervangen, op honderd stations. Station Weesp is het tweede station dat dit jaar in uitvoering gaat. Ook op Rotterdam Zuid en Nijmegen Heyendaal vervangen we dit jaar de liften. De data van deze liftvervangingen worden, zodra bekend, gepubliceerd op onze website en via lokale berichtgeving op en rond de betreffende stations.

Lees meer over vernieuwing van liften Lees meer over vernieuwing van liften

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers