Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Nieuwe lift en entree voor station Duivendrecht

Nieuws

29 februari 2024

ProRail bouwt aan de dorpszijde van station Duivendrecht een nieuwe lift. Ook passen we de entree van het station aan. Zo maken we het station toegankelijker en beter bereikbaar. Het project is een samenwerking tussen ProRail, de gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. Aannemer Hegeman werkt aan het uitwerken van het ontwerp.

Een toegankelijker station

Met de aanpassingen maken we het station toegankelijker voor een groter aantal reizigers. Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt. Het aantal reizigers dat gebruik gaat maken deze te vernieuwen ingang van station Duivendrecht, stijgt in 2040 naar verwachting van 30.000 naar 40.000 per maand.

  • Visualisatie van de nieuwe lift op station Duivendrecht
    Visualisatie van de nieuwe lift op station Duivendrecht
  • Visualisatie van de nieuwe entree van station Duivendrecht
    Visualisatie van de nieuwe entree van station Duivendrecht

Ontwerp aangepast na feedback

Freek Snoeren, projectmanager bij ProRail vertelt: “De nieuwe lift wordt aan de dorpszijde van het station geplaatst, waar momenteel alleen een trap toegang biedt. Dat is lastig voor wie de trap niet op of af kan. Er is wel een lift aan de andere zijde van het station, maar deze is alleen te bereiken als je een flink stuk omloopt. Dat gaat veranderen met de bouw van deze nieuwe lift.”

In het ontwerp worden de huidige toegangspoortjes verplaatst naar het voorplein. Daar komt een nieuwe entree. Dit ontwerp is aangepast na feedback van belanghebbenden, met name wat betreft de luifel van de ingang. Die werd als te groot beschouwd. Het aangepaste ontwerp heeft een kleinere luifel en minder dragende pilaren. Hierdoor wordt het uitzicht minder belemmerd en past het beter in de omgeving van het plein en de kerk.

Planning

Aannemer Hegeman gaat de werkzaamheden uitvoeren en is inmiddels begonnen met een voorlopige planning en het uitwerken van het ontwerp. De planning is om de nieuwe lift begin 2025 in gebruik te nemen. De komende maanden gaat de aannemer aan de slag met de bouwfasering. De omgeving wordt geïnformeerd als hier meer bekend over is.

Project Duivendrecht

Op station Duivendrecht plaatsen we een extra lift aan de dorpszijde. Ook verplaatsen we de ontvangstruimte. Op die manier ontstaat een aangename en toegankelijke stationsentree. Zo dragen we bij aan een toegankelijker en bereikbaarder station.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers