Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Duivendrecht : Nieuwe lift en entree station Duivendrecht

Op station Duivendrecht plaatsen we een extra lift aan de dorpszijde. Ook verplaatsen we de ontvangstruimte. Op die manier ontstaat een aangename en toegankelijke stationsentree. Zo dragen we bij aan een toegankelijker en bereikbaarder station. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 29 februari 2024.
Locatie
Duivendrecht
Startdatum
2024
Einddatum
2025

Aantal reizigers groeit

De plannen voor de nieuwe lift zijn een reactie op de groeiende vraag naar betere toegankelijkheid. Met een verwachte stijging van het aantal reizigers naar 40.000 per maand in 2040 maken we het station klaar voor de toekomst.

Visuele weergave van de nieuwe lift
Visuele weergave van de nieuwe lift

Snel toegang tot perrons

De nieuwe lift wordt aan de dorpszijde van het station geplaatst. Hier biedt momenteel alleen een trap toegang. Dit maakt het station minder toegankelijk voor reizigers die niet in staat zijn de trap te gebruiken. In het ontwerp voor de nieuwe lift worden de huidige toegangspoortjes verplaatst naar het voorplein. Daar bouwen we een nieuwe entree.

Ook komt er een duidelijke route naar de lift toe, zodat reizigers snel toegang hebben tot de perrons. Het ontwerp sluit aan op de bestaande situatie, is zowel vanaf het plein als de perrons goed vindbaar en past qua vormgeving goed bij het huidige station.

Visuele weergave nieuwe entree
Visuele weergave nieuwe entree

Werkzaamheden

Aannemer Hegeman gaat de werkzaamheden uitvoeren. Tot het begin van zomer 2024 is Hegeman bezig met het uitwerken van het ontwerp. Vanaf de zomer van 2024 tot februari 2025 wordt de nieuwe lift en de nieuwe entree gebouwd. Voordat we echt van start gaan, informeren we jou uitgebreid over de bouwfasering en mogelijke hinder.

Toegankelijkheid

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt. Daarom maken wij onze stations toegankelijk voor álle reizigers.

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers