Perronverlenging station Almere Buiten bijna klaar

Nieuws

28 oktober 2022

ProRail heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan de perronverlenging van station Almere Buiten. Op vrijdagavond 28 oktober hijsen we de perrons op hun definitieve plek. Ook richten we de nieuwe perrons in en maken we ze gebruiksklaar. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 2.00 uur.

Plek voor langere treinen

De werkzaamheden waren nodig, omdat er in de toekomst langere treinen gebruik gaan maken van dit station. Aannemer Dura Vermeer heeft hard gewerkt om de perrons aan te passen en te verlengen. “Dat was niet makkelijk vanwege de schaarste aan bouwmaterialen”, vertelt Pieter Meeuwisse, bouwmanager bij ProRail. “Toch lukt het ons om de werkzaamheden op tijd af te ronden.”

De perrons van station Almere Buiten

Geen treinverkeer tijdens werkzaamheden

Van vrijdag 28 oktober 5.00 uur oktober tot maandagnacht 2.00 uur rijden er geen treinen maar bussen tussen Almere Centrum en Lelystad. Wil je in deze periode reizen met de trein? Raadpleeg dan een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers