Pier Eringa op slotavond NRC Live

Nieuws

4 maart 2019

ProRail CEO Pier Eringa neemt dinsdagavond 5 maart deel aan het grote mobiliteitsdebat tijdens de slotavond van de NRC Live serie over mobiliteit.

De hoofdvraag van deze laatste debatavond is: welke concrete stappen kunnen overheid en bedrijfsleven nu zetten om de grote uitdagingen in de mobiliteitssector aan te gaan? De belangrijkste conclusies uit de eerdere avonden van de serie vormen het uitgangspunt. 

Anders nadenken over mobiliteit

We moeten anders kijken naar mobiliteit om in de toekomst dreigende verkeersinfarcten te voorkomen en tegelijkertijd tonnen CO2 te besparen. Hoe past mobiliteit binnen het bredere plaatje van een gezonde en leefbare omgeving? Hoe kun je de behoeften van de stad, de krimpregio en de individuele reiziger als uitgangspunt nemen voor de mobiliteitsnetwerken van de toekomst? Deze vraagstukken kwamen eerder aan bod.  

ProRail verduurzaamt

ProRail is partner van deze NRC Live serie omdat het spoor één van de duurzaamste vormen van vervoer is. En als spoorbeheerder kijkt ProRail voortdurend hoe het nóg duurzamer kan. Bijvoorbeeld door meer treinen te laten rijden en te zorgen voor een goede aansluiting op voor- en natransport. Verder werken we aan een minimale CO2-uitstoot door te besparen op ons energiegebruik en stimuleren we dat materialen worden hergebruikt of in een andere vorm een nieuw leven krijgen. Ook wekken we daar we mogelijk energie op en willen we een goede buur zijn voor onze omgeving. Zo willen we bijdragen aan een prettige leefwereld voor mens, dier en natuur.

Wil je ook meepraten tijdens NRC Live? Kijk hier voor meer informatie.

ProRail Verbindt, Verbetert, Verduurzaamt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers