Plaatsing compactstation Viaductstraat Groningen

Nieuws

20 januari 2022

In februari plaatst Strukton Rail een zogenoemd compactstation langs het spoor ter hoogte van de Viaductstraat in Groningen. In verband met de werkzaamheden is tussen 31 januari en 11 februari een aantal parkeervakken aan de Viaductstraat afgezet.

Energievoorziening

Het compactstation dient voor de energievoorziening van de toekomstige technische ruimte (relaishuis) bij het spoor en voor de wisselverwarming. Het komt langs het spoor ter hoogte van de Viaductstraat 3 te staan.

Werkzaamheden

Om compactstation te kunnen plaatsen gaat het huidige hekwerk op de locatie tijdelijk weg. Ter hoogte van de parkeerplaats worden enkele struiken verwijderd om een doorgang te maken. De werkzaamheden bestaan uit graafwerkzaamheden, aanvoer van grond, het aanbrengen van boorpalen (waar het compactstation op komt te staan), het plaatsen van het compactstation en straatwerkzaamheden. Als het werk klaar is, komt het hekwerk terug met een doorgang/poort.

De aannemer werkt vanaf 31 januari op doordeweekse dagen tussen 08:00 en 17:00 uur en is naar verwachting 11 februari klaar.

Niet parkeren

In verband met de werkzaamheden zijn de parkeervakken ter hoogte van de Viaductstraat 3 tussen maandag 31 januari en vrijdag 11 februari geheel of deels afgezet. Parkeren is daar dan (deels) niet mogelijk. Dit wordt tijdig ter plekke aangekondigd.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers