Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Preview tunnel Deventer Colmschate

Nieuws

9 november 2018

We zijn ver gevorderd met de aanleg van de tunnel bij station Deventer Colmschate. Alvast een kijkje nemen? Check de video!

Bekijk: Preview onderdoorgang Deventer Colmschate

Laatste fase aanleg tunnel

In de directe omgeving van station Deventer Colmschate zijn we in de zomer van 2017 gestart met de werkzaamheden aan een nieuwe tunnel. De tunnel is voor autoverkeer, fietsers en voetgangers en vanuit de tunnel maken we nieuwe opgangen naar het station. 

Momenteel zijn we in de laatste fase met werk aan de toeritten en de aantakking op de huidige Oostriklaan in het weekend van 17 november aanstaande. Vanaf 19 november rijdt autoverkeer via de tunnel.

Teksten heten je welkom bij station en tunnel.
Teksten heten je welkom bij station en tunnel.

Station krijgt nieuwe aanblik

Boven de nieuwe tunnel en perron komt een grote overkapping. Deze bouwen we momenteel voor op het werkterrein. Begin december hijsen we die boven de perrons en sporen. Station Deventer Colmschate krijgt daarmee een geheel nieuw aangezicht. 

Beeld van de nieuwe opgang.
Beeld van de nieuwe opgang.

Februari 2019 geheel in gebruik

Nadat de auto’s op 19 november door de tunnel kunnen, werken we verder aan het gedeelte voor fietsverkeer en voetgangers. Ook werken we nog aan de opgangen en liften naar het station. In februari 2019 zal de hele tunnel in gebruik genomen kunnen worden.

Overzicht van de tunnel.
Overzicht van de tunnel.

Grootste mijlpaal tot nu toe

In mei 2018 volgde de grootste mijlpaal tot nu toe: in het hemelvaartsweekend werd 5 miljoen kilo beton van de tunnelbak in beweging gebracht naar de huidige plek onder het spoor. 

Bekijk: Timelapse: verplaatsing tunnel Oostriklaan bij station Deventer Colmschate

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers