ProRail beperkt rangeren op spoorgoederenterrein Waalhaven Zuid

Nieuws

14 september 2019

ProRail legt het rangeren (samenstellen) van goederenwagons met gevaarlijke stoffen op emplacement Waalhaven Zuid in het Rotterdamse havengebied tijdelijk stil.

Onvoldoende bluswatervoorzieningen

Reden voor deze maatregel is dat de bluswatervoorzieningen die de Gezamenlijke Brandweer en Incidentenbestrijding ProRail op dit emplacement gebruiken, niet voldoen.

Bluscapaciteit

ProRail is al langer bezig met het verbeteren van onder meer de bluscapaciteit en werkt aan een oplossing die begin 2020 klaar moet zijn.

Niet afdoende

Voor de tussenliggende periode heeft ProRail tijdelijke maatregelen genomen. Bij een test op 13 september bleken die maatregelen echter niet afdoende. ProRail heeft daarop besloten het rangeren van wagons met gevaarlijke stoffen op emplacement Waalhaven Zuid voorlopig te staken. Hoe lang dit gaat duren is nog niet bekend. De komende dagen moet daar duidelijkheid over komen.

Hinder vervoerders

Het spoorgoederenvervoer ondervindt veel hinder van deze beslissing. ProRail realiseert zich dat dit zeer vervelend is voor onze klanten en werkt hard aan een nieuwe oplossing, om klanten zo snel mogelijk weer te kunnen laten rangeren met gevaarlijke stoffen. Doorgaand treinverkeer kan wel zoals normaal blijven rijden.

Brief aan de Tweede Kamer

Lees de brief aan de Tweede Kamer van staatsecretaris van Veldhoven.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers