Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Storing op rangeerterrein Kijfhoek door waterschade

Nieuws

20 september 2023

Het volledige automatische heuvelsysteem op Kijfhoek is buiten gebruik door wateroverlast. Een bouwput - die gemaakt was voor het vernieuwen van het systeem - is vol water gelopen. Bij het wegpompen van het water is via het drainagesysteem het water in de kelders onder de sporen gekomen. In die kelders staan de elektromotoren van het ontruim- en bijdruksysteem. De 126 elektromotoren zijn beschadigd geraakt.

Lees meer over Kijfhoek en heuvelen Lees meer over Kijfhoek en heuvelen

Handmatig rangeren

Vanwege de vernieuwing van het gehele heuvelsysteem was de helft van het systeem al buiten gebruik. Door de storing kan er nu uitsluitend handmatig gerangeerd op worden. Dit levert minder capaciteit voor de vervoerder en kost veel meer tijd en energie. Het goederenvervoer heeft hierdoor flinke vertraging opgelopen. Vervoerder DB cargo heeft een deel van het sorteerwerk naar andere rangeerterreinen verplaatst. De exacte schade wordt momenteel geïnventariseerd en er wordt een herstelplan opgesteld. Het is echter nog onduidelijk of en wanneer de schade hersteld kan zijn.

De situatie is uitermate vervelend en betekent heel veel extra werk voor veel partijen. We zijn in nauw overleg met DB Cargo en zijn blij met hun flexibele opstelling, dat helpt ons enorm. Ook bij ProRail, Siemens en PCA Strukton zien we vele mensen die zich inzetten om dit probleem zo klein mogelijk te houden. We zijn blij met deze inzet. We bedanken iedereen die zich inzet om de omvang van deze hinder zo klein mogelijk te maken.

Spoorgoederenvervoer

Het spoor verbindt mensen met hun woon- en werkplek. Steden met andere steden. Maar het spoor verbindt ook onze havens met de industriële centra in Europa. Er gaan veel goederen over het Nederlandse spoor. Daarom werkt ProRail hard aan een duurzaam en innovatief spoorgoederenvervoer.

Lees meer Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers