Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Afscheid van coronastickers op het station

Nieuws

27 september 2021

De speciale coronastickers op de stations worden vanaf maandag 27 september verwijderd, nu het niet langer verplicht is om een mondkapje te dragen of anderhalve meter afstand te houden op het station. Op station Vlissingen starten ProRail en NS met het weghalen. Op de stickers staat onder andere ‘houd afstand’, ‘houd rechts’ en ‘mondkapje’. Vanaf 25 september is de mondkapjesplicht op het station vervallen.

Instappen is opzetten

In de trein blijft het mondkapje wel verplicht. Via schermen in de trein en op de stations, omroepen door conducteurs in de trein en speciale coronapagina’s op de websites van NS en ProRail blijven we reizigers hierop attenderen.

Mei 2020

De eerste stickers werden in mei 2020 aangebracht om de reizigers te wijzen op de toen geldende coronamaatregelen. Dat de stickers nu weer worden verwijderd vanwege het afscheid van de coronamaatregelen, markeert een belangrijk moment voor reizigers en ondernemers op de stations.

Stapsgewijs

De stickers worden stapsgewijs verwijderd op alle stations. De stations in Zeeland en West-Brabant zijn als eerste aan de beurt. De bedoeling is dat eind oktober de stickers op alle stations verdwenen zijn.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers